Kategórie receptov
Zemiakové noky
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme a ešte horúce prelisujeme. Pridáme zmes múky (množstvo sa líši podľa toho, koľko tekutiny vsiaknu zemiaky), žítok, soľ a spracujeme v hladké, jemné cesto. Tvarujeme valčeky, z ktorých odkrajujeme asi 2 cm dlhé kúsky. Halušky zľahka stlačíme vidličkou alebo strúhadlom s typickým žliabkovým vzorkou a dovaríme v silne osolenej vode. Použijeme dostatočné množstvo vody, aby sa halušky nezlepovali, alebo ich varíme po dávkach. Akonáhle vystúpi na hladinu, vyberieme ich naberačkou z hrnca. Podávame s ľubovoľnou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
50 g
Zemiaky
200 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Mleté čierne korenie
2 g
Žítok
28 g