Kategórie receptov
Žemľové knedličky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
33 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pokrájanú cibuľu opražíme na masle a pridáme opražené žemle (8 ks). Mlieko rozmixujeme s vajcami (3 ks) a soľou, žemle zalejeme a pridáme petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame. Necháme stáť asi 15 minút, aby masa dobre zmäkla, ešte raz premiešame a na podklade z múky (150 g hrubej) navlhčenými rukami formujeme malé guľky. Guľky varíme 10 minút v osolenej vode. Po jednej ich vyberieme a prepichneme ihlicou, aby unikol prebytočný vzduch. Vhodné sú k pečenému mäsu či hydine.
Vytlačiť recept (PDF)JIZERKA - prirodzene bezlepková zmes univerzálna 1000 g
150 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
750 g
Cibuľa voľná
80 g
Vajcia
150 g
Petržlenová vňať
10 g
BABIČKA Maslo 250 g
150 g
Jedlá soľ
1 g