Kategórie receptov
Bruschetta so sardinkami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
48 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Plátky bagetky opečieme z oboch strán. Pokvapkáme olivovým olejom a potrieme 2 lyžičkami krájaných paradajok Podravka. Na paradajky poukladáme 2 – 3 lístky rukoly a potom kúsok sardinky. Trochu posypeme kaparami. Celé to prelejeme zmesou vytvorenou z petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja, osolíme a okoreníme. Opečenú bagetku môžeme potrieť cesnakom.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
3 g
Rukola praná
80 g
Olivový olej
30 g
Mleté čierne korenie
4 g
Petržlenová vňať
5 g
Krájané paradajky
400 g
Kapary vo slanokyselém náleve
10 g
Sardinky v slnečnicovom oleji
345 g
Jedlá soľ
2 g