Cuketovo-hráškové risotto s lososom
Postup prípravy
Na troche masle orestujeme najemno nakrájanú pulku šalotku. Pridáme ryžu a za stáleho miešania restujeme cca 1 min. Zalejeme vínom a po vyvarení pridáme naberačku vývaru. Postup opakujeme cca 20 min. do zmäknutia ryže. Medzičasom orestujeme druhú porciu šalotky na masle a pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, nastrúhaný strúčik cesnaku a štipku čierneho korenia. Cca 3-5 min. dusíme prikryté do polomäkka. Pridáme hrášok, vnať fenikla a osolíme. Necháme prevrieť a vlejeme smotanu. Keď zmes zovrie, odstavíme a dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy. Odoberieme 1/3 zmesi bokom na dekoráciu. Zvyšok zmesi vymixujeme dohladka spolu s lístkami mäty. Predhrejeme rúru na 220 st. Filety lososa s kožou osušíme, osolíme, pridáme štipku bieleho korenia a navrch dáme trocha masla a vetvičky tymianu. Pečieme cca 4 min. Do ryže vmiešame vymixovanú zmes, prihrejeme spolu v hrnci a po odstavení vmiešame zvyšok masla.
Vytlačiť recept (PDF)