Kategórie receptov
Dusené mušle na bielom víne s bylinkami a cesnakom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V hlbokej panvici si zohrejeme 2 lyžice olivového oleja. V rozpálenom oleji opražíme na plátky nakrájaný cesnak (4 strúčiky). Opražený cesnak zalejeme suchým vínom (3 hrnčeky) a necháme túto zmes prevrieť cca 5 minút. Do vínneho kúpeľa pridáme očistené slávky, okoreníme mletým čiernym korením, dosolíme podľa chuti a na prudkom ohni podusíme asi 3 minúty. Nezabudnime panvicu prikryť pokrievkou. Po dvoch minútach pridáme nasekané bylinky a opäť všetko spolu podusíme. Slávky sa nám počas dusenia otvoria. Podávame v hlbokom tanieri so šťavou, dozdobíme citrónom a nasekanými bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)Cesnak
4 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
25 g
Mleté čierne korenie
2 g
Rozmarín
5 g
Petržlenová vňať
4 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
600 g
Mušle v oleji
1000 g