Kategórie receptov
Fileta z lososa s hroznovou omáčkou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bobuľky hrozna nakrájame na polovicu a vyberieme jadrá. Očistíme pór a nakrájame na tenké prúžky. Mlieko zahrejeme v hrnci, primiešame múku, bujón a biele víno. Krátko povaríme a pridáme lyžicu smotany. Do omáčky vložíme rozpolené bobuľky hrozna a necháme odstáť. Lososa nakrájame na 4 porcie. Filety jemne osolíme a dáme na panvicu s olejom. Filety osmažíme po oboch stranách asi 4 minúty. Zložíme z platne a necháme v teple. Na čistú panvicu dáme rozohriať lyžicu masla, pridáme pór, 2 lyžice vody a podusíme. Okoreníme provensálskym korením a soľou. Pór naservírujeme na tanier, pridáme lososa a zalejeme omáčkou. Ako príloha sa hodia opečené zemiaky alebo cestoviny.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
35 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
12 g
Pór
120 g
Hrozno biele
150 g
Losos
600 g
Pitná voda nesýtená
20 g
Olej slnečnicový
25 g
Maslo
10 g
Provensálske byliny
5 g
Zeleninový bujón
10 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
200 g