Filety s pikantnou karotkou
Postup prípravy
Filety necháme rozmraziť pri izbovej teplote a osušíme papierovou utierkou. Zmiešame cesnak (3 strúčiky), soľ, nadrobno nakrájanú čili papričku a zmesou potrieme ryby. Filety rozložíme do malého pekáča tesne vedľa seba, zalejeme olejom a necháme marinovať. Rúru predhrejeme na 180 ° C a ryby v nej pečieme cca 20 minut. Po upečení filety položíme na tanier.
Pripravíme zálievku: Zmiešame citrónovú šťavu (2 PL), cukor a vodku (1 PL) so 4 lyžicami horúceho výpeku z ryby. Touto zálievkou ryby prelejeme.
Príprava pikantnej karotky: V kastróle alebo grilovacej panvici na oleji opražíme mrkvu po dobu cca 10 minút. Pridáme rascu a chilli pastu. Podlejeme, osolíme a dusíme ešte 2 minúty. Nakoniec vmiešame nasekaný koriander. Servírujeme ako prílohu k filetu.
Vytlačiť recept (PDF)