Grilovaný losos
Postup prípravy
Umyté a očistené filé z lososa osušíme papierovým obrúskom, natrieme korením na ryby a naukladáme na pripravený alobal pokropený olivovým olejom. Paradajky, celé strúčiky cesnaku, čierne korenie a bazalku zmiešame s olivovým olejom a kaparami nakrájanými na polovice. Takto pripravenú omáčku dáme na lososa a navrch položíme plátok citróna. Alobal zahneme tak, aby vznikli kapsy, ktoré ukladáme na rozohriaty gril a pečieme asi 15 minút. Zatiaľ čo sa losos pečie, pripravíme si omáčku z medu, balzamikového octu, citrónovej šťavy a dochutíme sušeným cesnakom a čiernym korením. Rukolu zmiešame so cherry paradajkami a praženými slnečnicovými semienkami a naložíme do pripravených šalátových tanierov, kam potom ukladáme grilovaného lososa s prílohou. Všetko pokropíme omáčkou z medu a balzamikového octu a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)