Kategórie receptov
Kapor na paprike
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Opláchnuté a osušené porcie kapra pretiahneme hranolčekmi slaniny a osolíme. Na panvici rozohrejeme olej, do ktorého vložíme porcie kapra a nad miernym plameňom opečieme po oboch stranách. Opečené porcie vyberieme a olej z panvice zlejeme, pridáme maslo, rozohrejeme ich, zaprášime múkou a mletou paprikou. Všetko mierne osmažíme, zalejeme 1 dl vody a 4 dl smotany. Zmes rozmiešame a za stáleho miešania povaríme. Vytvorenú šťavu prisolíme, vložíme porcie kapra a krátko podusíme. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Váhalova slanina
25 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
800 g
Olivový olej
30 g
Smotana na šľahanie
400 g
Maslo
25 g
Paprika sladká mletá
5 g