Kategórie receptov
Kapor na víne s medom
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Očisteného kapra rozpolíme a zvnútra i zvonka trocha osolíme. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu (3 ks), pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a trocha podusíme. Počas dusenia pridáme tymián, bobkové listy (3 ks) a prilejeme víno. Osolíme, okoreníme a mierne povaríme asi 10 minút. Potom zeleninovú zmes preložíme do panvice a uložíme na ňu obe polovice kapra, zakryjeme alobalom a pečieme v dobre vyhriatej rúre polhodinu. Po upečení rybu urovnáme na zohriatu misu, šťavu precedíme. Dáme znovu variť, pridáme med, smotanu a trochu zohrejeme. Kapra zalejeme omáčkou a posypeme mandľami.
Vytlačiť recept (PDF)Mrkva
150 g
Cibuľa voľná
200 g
Petržlen
100 g
Zeler
80 g
Jablká červená
200 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
1500 g
Med včelí kvetový
30 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tymián
2 g
Bobkový list
0.5 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
50 g
Mandle jadrá
50 g
BABIČKA Maslo 250 g
30 g
Jedlá soľ
2 g