Kapor obaľovaný v sezamovej kruste so šošovicou
Postup prípravy
Šošovicu prepláchneme v studenej vode a spolu s vodou a bujónom privedieme do varu. Varíme šošovicu domäkka. Mango olúpeme a pokrájame na kocky a rozmixujeme. Okoreníme kajenským korením, trochou citrónovej šťavy, soľou, čiernym korením a potom vmiešame olivový olej. Pripravenú omáčku necháme odpočinúť. Rybu opláchneme v studenej vode, osušíme a pokrájame na 4 kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a porcie z oboch strán osolíme a okoreníme. Bielok rozšľaháme. Zmiešame sezamové semienka a strúhanku. Rybu obalíme v múke, potom v bielku a nakoniec v sezamovej zmesi. Medzitým si pripravíme mrkvu, ktorú pokrájame na kocky, jarnú cibuľku nasekáme najemno. Zázvor olúpeme a nastrúhame. Šošovicu zlejeme. V hrnci rozohrejeme olej a necháme zosklovatieť mrkvu, polovicu jarnej cibuľky a zázvor. Primiešame šošovicu a krátko prehrejeme. Dochutíme soľou, čiernym korením a balzamikovým octom. Necháme dôjsť pod pokrievkou. Zvyšný olej rozpálime na panvici a opečieme kúsky ryby asi 6 minút, medzitým raz obrátime. Potom pokvapkáme rybu zvyšnou citrónovou šťavou. Druhú polovicu jarnej cibuľky vmiešame do mangovej omáčky. Rybu podávame s pripravenou šošovicou a preliatu mangovou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)