Kategórie receptov
Krevetový flan
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru zahrejeme na teplotu 200°C. Z chleba (8 krajce) odstránime kôrku a stred nakrájame na kocky, ktoré vložíme do misky, zalejeme mliekom a necháme zmäknúť. Roztopíme 50 g masla. Vajcia (6 ks) rozbijeme do misky a dobre vyšľaháme. Stonkový zeler a papriku nakrájame nadrobno. Chlieb roztlačíme vidličkou, pridáme varené a obielené krevety, roztopené maslo, vajcia, majonézu, stonkový zeler, papriku, muškátový orech, soľ a korenie. Všetko dôkladne zamiešame vidličkou. Zvyškom masla vymastíme zapekaciu misu, do ktorej vylejeme zmes, vložíme do rúry a necháme piecť asi 30 minút dozlata. Podávame teplé.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Vegan Mayo 250 g
12 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
50 g
Paprika zelená
100 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Krevety obielené
600 g
Zeler stopkový
100 g
Vajcia
300 g
Mleté čierne korenie
1 g
Maslo
60 g