Krevetový silvestrovský koláč
Postup prípravy
Na prípravu náplne necháme krevety rozmraziť. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku (300 g) s droždím. Pridáme soľ (5 g), 1 vajce, syr, mlieko (125 ml) a olej (100 ml) a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť. Cibuľku umyjeme, nakrájame na malé krúžky a vložíme do misy. Pridáme vajcia (3 ks), kyslú smotanu, škrob, kečup, mlieko (30 ml) a soľ (5 g) a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame krevety. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a ¾ cesta vložíme do vymastenej formy. Cesto roztiahneme po dne a okrajoch formy a dobre pritlačíme. Na cesto nalejeme náplň. Zvyšné cesto premiesime s bylinkami a múkou a vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm. Formičkou vykrájame rôzne tvary, ktoré rozložíme na koláč. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C. Doba pečenia: asi 45 Minút. Koláč necháme vychladnúť. Do podávania uchovávame v chladničke.
Vytlačiť recept (PDF)