Kategórie receptov
Losos s brokolicovými fašírkami
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Dobre osušeného lososa (filet) osolíme z oboch strán, zvrchu ho zľahka potrieme (dijonskou) horčicou, votrieme najemno nastruhaný strúčik cesnaku, okoreníme a posypeme mletou bazalkou. Takto pripravenú rybu dáme opiecť na olivovom oleji najprv na strany kože na najvyššom ohni. Po 1-2 min. rybu otočíme a po opečení z ochutenej strany stiahneme kožu a filety ešte raz otočíme, aby sme ich dopiekli do chrumkava. Brokolicové fašírky vymiešame klasicky z brokolice (4 ružičky), vajca, najemno nastrúhaného strúčika cesnaku, pridáme pomleté ovsené vločky a dochutíme mletou rascou, korením a soľou. Zmes opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Hotové jedlo môžeme servírovať podľa chuti s extra dijonskou horčicou a šalátom.
Vytlačiť recept (PDF)Horčica francúzska 450 g
6 g
Brokolica
100 g
Cesnak
2 g
Bazalka čerstvá
1 g
Olivový olej
20 g
Losos
500 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
0.5 g
Rasca
1 g
Jedlá soľ
1 g