Kategórie receptov
Losos s gréckou omáčkou
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Lososa opláchneme a nakrájame na plátky a osolíme. Mäso opečieme po oboch stranách na oleji a vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, paradajky nakrájané na kúsky, čierne korenie a zmes podusíme. Vydusenú zeleninu zaprášime múkou, zasmažíme, zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak, sladidlo, ocot a povaríme. Do omáčky vložíme lososa, prilejeme červené víno, dosolíme a spoločne podusíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Ryžová múka 200 g
12 g
Paradajkový pretlak 200 g
60 g
Mrkva
30 g
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
160 g
Petržlen
30 g
Zeler
30 g
Losos
400 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Cukor kryštál
5 g
Olej repkový
80 g
Mleté čierne korenie
1 g
Ocot
20 g
Zeleninový bujón
12 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
20 g