Kategórie receptov
Losos so šošovicou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
84 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na kocky nakrájanú cibuľu a zeler opečieme na olivovom oleji v panvici. Následne k tomu pridáme vopred namočenú šošovicu (podľa návodu), zalejeme vodou (tiež podľa návodu). Zakryjeme ich a necháme variť, kým je šošovica uvarená. Rozpálime panvicu, kde dáme olivový olej. Lososa osolíme a okoreníme a na panvici ho opečieme z každej strany cca 3 minúty (podľa hrúbky filetu). Dip si urobíme jednoducho: jogurt rozmixujeme s cesnakom (4 strúčiky), zopár lístkami mäty, 1 PL olivového oleja, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Vytlačiť recept (PDF)Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
100 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
8 g
Mäta pieporná
5 g
Olivový olej
15 g
Zeler stopkový
150 g
Losos
400 g
Mleté čierne korenie
1 g
Šošovka
250 g