Kategórie receptov
Losos v smotanovej omáčke s bazalkou
Počet ingrediencií
17
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Lososa opláchneme, nakrájame na plátky a osolíme. Plátky ryby opečieme po oboch stranách na oleji a vyberieme. Do oleja od opekania ryby vložíme očistenú, na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, pridáme lečo, paradajky pokrájané na kúsky, celé čierne korenie a zmes podusíme. Vydusenú zeleninu zaprášime múkou, zasmažíme, zalejeme vodou, pridáme pretlak, cukor, ocot a povaríme. Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, prilejeme červené víno, dosolíme, dochutíme bazalkou a spoločne podusíme domäkka.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
12 g
Paradajkový pretlak 200 g
60 g
Mrkva
13 g
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
160 g
Petržlen
13 g
Zeler
13 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
80 g
Losos
600 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Cukor kryštál
16 g
Ocot
20 g
Zeleninové lečo
40 g
Čierne korenie celý
0.8 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
20 g