Losos v zemiakovej kruste s omáčkou z olív a cukety
Postup prípravy
Cibuľku olúpeme a nakrájame na malé prúžky, cukety umyjeme a nakrájame na kocky asi 1 cm veľké. Paradajky umyjeme, rozpolíme, vyberieme semienka a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cukety, pridáme cibuľku a necháme zosklovatieť. Zalejeme 300 ml vody, pridáme bujón, paradajky, olivy a varíme, kým nebude cuketa mäkká, nie rozvarená. Prilejeme citrónovú šťavu z jedného citróna a prisypeme nasekanú petržlenovú vňať. 2 zemiaky olúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Tie nakrájame na jemné prúžky a ochutíme korením. 4 filety z lososa osolíme a z jednej strany posypeme zemiakovými prúžkami. Rozohrejeme na panvici olej a lososa osmažíme najprv zo strany so zemiakovými prúžkami. Smažíme, kým nebudú zemiakové prúžky zlaté a chrumkavé. Potom otočíme lososa a smažíme z druhej strany 3 minúty. Omáčku z olív a cukety nalejeme na tanier a do omáčky položíme lososa.
Vytlačiť recept (PDF)