Kategórie receptov
Makrela po orientálsky
Počet ingrediencií
20
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Makrelu osolíme, okoreníme, opečieme na horúcom oleji po oboch stranách a vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, ružičky karfiolu, olúpaný a pokrájaný kaleráb, zelený hrášok. Do zmesi vložíme všetko korenie, zalejeme vínom a podusíme. Do zeleniny pridáme citrón, primiešame paradajkový pretlak, vložíme makrelu a spoločne podusíme domäkka. Pokrm ozdobíme kôprom a petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
40 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Karfiol
40 g
Petržlen
50 g
Kaleráb
40 g
Zeler
50 g
Kôpor
4 g
Citróny
40 g
Olej repkový
120 g
Mleté čierne korenie
1 g
Sterilizovaný hrášok
20 g
Petržlenová vňať
4 g
Nové korenie
0.4 g
Bobkový list
0.4 g
Čierne korenie celý
0.4 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
80 g
Klinček celý
0.4 g
Makrela
600 g