Kategórie receptov
Makrela s paradajkami a cesnakom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Makrely umyjeme a osušíme servítkou. Z olivového oleja a údenej papriky vyrobíme marinádu. Vnútro makrely osolíme a potrieme paprikovou marinádou. Dáme ešte 3 strúčiky cesnaku do každej makrely, kúsky rozmarínu, semienka feniklu (1 PL) a plátky paradajok. Poukladáme na plech a poprekladáme ešte paradajkami, pokropíme citrónovou šťavou, korením a feniklovými semienkami. Povrch polejeme troškou olivového oleja a podlejeme bielym vínom. Dáme do rúry piecť na 30 minút pri 180 stupňoch celzia. Makrely vyberieme z plechu na tanier a servírujeme ihneď teplé. Dekorujeme rozmarínovými kúskami, levanduľou a citrónovou kôrou. Chuť veľmi pripomína údenáča- údenú makrelu avšak z výraznou arómou po bylinkách a paradajkách.
Vytlačiť recept (PDF)Paradajky
400 g
Cesnak
10 g
Citróny
50 g
Olivový olej
200 g
Mleté čierne korenie
1 g
Rozmarín
5 g
Paprika sladká mletá
6 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
200 g
Makrela
800 g