Paella z morských plodov
Postup prípravy
Krevety očistíme a olúpeme. Hlavu ani škrupiny nevyhadzujeme, použijeme ich na vývar, ktorý si pripravíme ako prvý. Kalamáre nakrájame na tenké krúžky. Mušle (hrsť) omyjeme pod tečúcou vodou. V panvici na paellu osmažíme na olivovom oleji cibuľu, cesnak (2 strúčiky) a paradajku, ktorú sme si nakrájali na malé štvorčeky. Pridáme trošku soli a korenia, potom na krúžky nakrájané kalamáre a mušle. Túto zmes necháme pár minút povariť. Prisypeme dve šálky ryže a premiešame, aby vznikol mix ingrediencií a ryže. Podlejeme 4 šálkami vývaru z kreviet, ktorý sme si dopredu pripravili. Dobre premiešame. Môžeme použiť trošku šafránu, ten nám paellu prifarbí dožlta a varíme približne 3 minúty. Pridáme hrášok (1/2 šálky), krevety a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti priebežne dokoreníme. Dusíme až dokiaľ sa tekutina nevytratí. V tejto etape môžeme paellu dozdobiť jednotlivými morskými plodmi. Prikryjeme a varíme 15 minút. Pred servírovaním paellu okvapkáme olivovým olejom, ktorý dotvorí jedinečnú chuť vašej špeciality.
Vytlačiť recept (PDF)