Kategórie receptov
Pečené filé na zelenine
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
27 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tresku pokvapkáme šťavou z citróna, okoreníme a osolíme. Umyté paradajky nakrájame na polovice. Mrkvu a zeler olúpeme a pokrájame na kúsky. V hlbšej nádobe orestujeme (okrem paradajok) na oleji pokrájanú zeleninu. Pridáme sterilizované paradajky, vodu a podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme tymian a bazalku a podľa chuti aj cukor. Dusíme asi 10 – 12 minút. Na túto omáčku poukladáme pripravenú tresku a vložíme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na cca 25 minút. Chvíľu pred dopečením ryby vložíme aj pokrájané paradajky.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
200 g
Mrkva
200 g
Paradajky
200 g
Cesnak
15 g
Zeler
200 g
Citróny
40 g
Bazalka čerstvá
4 g
Cibuľka jarná
80 g
Pitná voda nesýtená
140 g
Cukor kryštál
10 g
Olej repkový
20 g
Mleté čierne korenie
4 g
Tymián
4 g
Filé rybie
600 g