Kategórie receptov
Pstruh na bylinkách s kôprovou majonézou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Filé zo pstruha umyjeme, osušíme a rozdelíme na porcie. V dvoch lyžiciach oleja zmiešame bylinky, soľ, čierne korenie a šťavu z polovice citróna. Rybu tým potrieme a necháme 20 minút odpočinúť. Majonézu zmiešame s horčicou, jemne nasekaným kôprom, soľou a čiernym korením. Rozohrejeme maslo s olejom a kúsky ryby položíme kožou dole. Opečieme krátko, asi 3 – 4 minúty z každej strany, podľa hrúbky mäsa. Hotové kúsky uložíme na tanier a čiastočne polejeme kôprovou majonézou.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica francúzska 450 g
5 g
Vegan Mayo 250 g
100 g
Kôpor
10 g
Citróny
10 g
Bazalka čerstvá
5 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
300 g
Olivový olej
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
2 g
Maslo
20 g
Petržlenová vňať
2 g
Rasca
2 g