Kategórie receptov
Pstruh na cibuli
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rybu bohato osolíme, jemne vnútri posypeme čiernym korením a pokvapkáme citrónom. Cibule rozpolíme a nakrájame polovice na hrubšie mesiačiky. Na panvicu dáme rozpustiť maslo, do ktorého pridáme lyžičku oleja. Vložíme cibuľové mesiačiky a opečieme dosklovita. Nachystáme si pekáč, do ktorého dáme papier na pečenie, na ktorý položíme kôpku restovanej cibule a na ňu pstruha, ktorého tesne pred vložením do rozpálenej rúry poprášime na povrchu veľmi jemne hladkou múkou. Všetko pečieme v rúre rozpálenej na vyšší výkon cca 30 minút. Hneď ako je koža pstruha zlatistá, je to hotové. Podávame so zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Cibuľa voľná
40 g
Citróny
20 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
450 g
Olivový olej
5 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
50 g