Pstruh na pomarančoch a slanine
Postup prípravy
Pstruhy očistíme, osušíme. Zvnútra a zvonku posypeme korením okrem bobkových listov, dovnútra každého dáme jeden až dva tenšie plátky masla a nakrájané kúsky pomaranča tak, aby sa naplnila celá brušná dutina. Potom každú rybu obalíme do troch/štyroch plátkov slaniny podľa dĺžky ryby, najlepšie tak, aby dôkladne zakryli otvor naplnený pomarančmi. Väčší pekáč rovnomerne vyložíme niekoľkými plátkami masla a bobkovým listami. Pstruhy položíme do pekáča, na každý poukladáme kolieska pomarančov, posypeme ešte trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónom. Celé ešte prekryjeme vrstvou nakrájanej cibule. Podlejeme vodou (1 a ½ hrnčeka) a pekáč prekryjeme alobalom tak, aby na jednom konci bol otvor na prienik vzduchu. Pečieme v rúre cca na 170 °C 15 min., potom alobal odstránime a necháme kožtičku na ďalších 6 – 8 min. zozlatnúť.
Vytlačiť recept (PDF)