Kategórie receptov
Pstruh s anglickou slaninou
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté a osušené 4 ks pstruhov potrieme z oboch strán aj z vnútra citrónovou šťavou a pretlačeným cesnakom. Na bokoch rýb vytvoríme rezy, ktoré osolíme a votrieme do nich posekanú petržlenovú vňať. Potom vložíme ryby do chladničky a necháme odležať. Nakrájame šampiňóny a na polovici masla ich podusíme na panvici, potom osolíme a necháme vychladnúť. Pstruhy naplníme šampiňónmi a pevne obtočíme dlhými plátkami slaniny (8 ks). Na pekáč vymastený maslom dáme pstruhy, posypeme rozmarínom a šalviou a dáme do trúby. Pečieme asi 35 minút pri 200 °C. Na konci pečenia pridáme nakrájanú cibuľku a ešte niekoľko minút dopekáme.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
150 g
Cibuľa voľná
40 g
Šalvia
5 g
Cesnak
5 g
Citróny
50 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
1000 g
Šampiňóny záhradné
250 g
Rozmarín
5 g
Petržlenová vňať
5 g
Jedlá soľ
5 g