Kategórie receptov
Pstruh v hovädzom kabátiku
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté a osušené pstruhy potrieme z oboch strán aj z vnútra citrónovou šťavou a pretlačeným cesnakom. Na bokoch rýb vytvoríme rezy, ktoré osolíme a votrieme do nich posekanú petržlenovú vňať. Naplníme vopred pripravenou plnkou z šampiňónov. Potom vložíme ryby do chladničky a necháme odležať. Nakrájame šampiňóny a na polovici masla ich podusíme na panvici, potom osolíme a necháme vychladnúť. Pstruhy naplníme šampiňónmi a pevne obtočíme dlhými plátkami hovädzej šunky. Na pekáč vymastený maslom dáme pstruhy, posypeme rozmarínom a šalviou a dáme do trúby. Pečieme asi 35 minút pri teplote 200 °C. Na konci pečenia pridáme nakrájanú cibuľku a ešte niekoľko minút dopekáme.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
4 g
Citróny
40 g
Cibuľka jarná
40 g
Pstruh dúhový pitvaní s hlavou
400 g
Olivový olej
20 g
Šampiňóny záhradné
100 g
Rozmarín
5 g
Petržlenová vňať
7 g
Jedlá soľ
4 g