Kategórie receptov
Ragú z tresky
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
23 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tresku opláchneme v studenej vode a vysušíme. Posypeme ju soľou a čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Medzitým si dáme variť vodu s bujónom, cibuľou, soľou, bobkovým listom a horčicou. Rybu vložíme do vývaru a necháme mierne variť pod pokrievkou 15 až 20 minút. Zeler olúpeme a nastrúhame. Papriku očistíme a nakrájame na drobné kocky. Rybu vyberieme z vývaru, scedíme a asi 10 minút vo vývare povaríme zeleninu. Väčšiu časť zeleniny rozmixujeme s trochou vývaru z ryby. Primiešame kyslú smotanu a prehrejeme. Potom prilejeme šťavu z pomaranča a vývar, aby vznikla hustá omáčka. Do omáčky pridáme kúsky ryby, zvyšok zeleniny a dieliky pomaranča. Krátko prehrejeme, dochutíme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica francúzska 450 g
10 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Paprika červená
80 g
Zeler
100 g
Citróny
20 g
Pomaranče
200 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Treska chvostovú časť
400 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Zeleninový bujón
20 g
Bobkový list
0.4 g