Šalát z quinoy, tuniaka a šošovice
Postup prípravy
Quinou varte v pomere 3:1 (3 dávky vody, 1 dávka quinoy). Quniou varte so strúčikom cesnaku a ½ lyžičky soli. Varte 15 minút. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Uvarte šošovicu a opláchnite studenou vodou. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky, dajte do studenej vody a nechajte odstáť 20 minút. (Prepeličie) vajíčka varte 3 minúty vo vriacej vode. V miske premiešajte quinou, šošovicu, nakrájanú zeleninu (1 mrkva nakrájaná na kocky, 1 vetvička zeleru nakrájaná na malé kocky, 1 paradajky nakrájaná na malé kocky, 1 avokádo nakrájané na malé kocky) a scedeného tuniaka. Zo spomínaných ingrediencií pripravte dressing (2 lyžice extra panenského olivového oleja, 1 lyžica vinného octu zo Sherry, šťava z ½ citróna, čierne korenie a soľ) . Dobre premiešajte a pridajte do šalátu.
Vytlačiť recept (PDF)