Kategórie receptov
Thajská pražená ryža s krevetami
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
2 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rozohrejte wok a pridajte 1 PL neutrálneho oleja a 1 PL sezamového oleja, nakrájaný cesnak (4 ks), na jemno nasekanú čili papričku, krevety (10 ks) a restuje 2 minúty. Potom pridajte 1 PL rybacej omáčky a premiešajte. Zmes zalejte 2 PL tmavej sójovej omáčky, premiešajte a pridajte 2 vajíčka. Zmes je potrebné stále miešať, až kým neuvaríte praženicu. Potom pridajte 2 PL sladkej sójovej omáčky, odstátu ryžu, na jemno nakrájanú bazalku (2 hrste čerstvej bazalky). Miešajte tak, aby ste rozbili všetky hrudky ryže. Restujte približne 2 minúty, potom odstavte a podávajte.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
230 g
Cesnak
5 g
Paprika červená chilli
10 g
Bazalka čerstvá
6 g
Olivový olej
15 g
Krevety obielené
100 g
Olej slnečnicový
15 g
Vajcia
100 g