Kategórie receptov
Treska po katalánsky
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
31 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 180 °C. Na rozpálenom olivovom oleji opečieme 4 osolené filety tresky dozlatista. Vyberieme a prilejeme do panvice zvyšný olej. Opečieme nadrobno pokrájané šalotky dosklovita. Prisypeme pretlačený cesnak a cherry paradajky. Za stáleho miešania opekáme 3 minúty a podlejeme vínom. Necháme odpariť, pridáme lúpané paradajky a okoreníme. Prehrievame 5 minút.
Vrátime rybu, vsypeme olivy a pečieme 10 minút.
Plátky bagety opečieme v hriankovači alebo v rúre spolu s rybou dozlatista.
Rybu v paradajkovej omáčke podávame s opečenou bagetou posypanou čerstvým tymianom a bazalkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
80 g
Paradajky
200 g
Cesnak
3 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
50 g
Olivy zelené
140 g
Treska chvostovú časť
600 g
Tymián
2 g
Krájané paradajky
400 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g
Korenie biele mleté
4 g
Jedlá soľ
6 g