Kategórie receptov
Treska v pivnom cestičku
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z piva, múky (5 PL), soli a korenia si vytvoríme cestíčko na rybku. Všetky ingrediencie spolu rozmiešame v miske. Filety rýb obalíme v múke a následne v cestíčku, ktoré mierne osolíme. Ryby pečieme v oleji z každej strany cca 5 minut, aby bolo cestíčko zlatisté. Baby zemiaky (asi 10 ks) uvaríme vo vode. Po uvarení ich rozkrojíme na polovice a na troche masla (5-10 minut) opekáme spolu s rozmarínom. Môžeme podľa chuti osoliť, okoreniť a pridať trochu mletej rasce. Hrášok rozmixujeme v mixéri spolu s avokádom, lyžicou masla a smotanou. Krém prepasírujeme cez sitko a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepkový ležiak 0,5 l
150 g
Zemiaky
200 g
Treska chvostovú časť
600 g
Olej slnečnicový
30 g
Mleté čierne korenie
3 g
Sterilizovaný hrášok
150 g
Smotana na šľahanie
100 g
Rozmarín
5 g
Rasca
2 g
Avokádo
70 g
BABIČKA Maslo 250 g
30 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
5 g