Kategórie receptov
Tuniak v karí omáčke s jazmínovou ryžou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Karí omáčka: V hrnci na olivovom oleji (2 PL) osmažte cesnak, cibuľu a soľ. Pridajte paradajkové pyré, rybací vývar (500 ml) a zamiešajte. Karí, kurkumu a múku rozmiešajte v miske s troškou omáčky. Pridajte do omáčky spolu s (kokosovým) mliekom. Varte na minimálnom ohni asi 20 minút, občas premiešajte. Tuniaka sceďte a pridajte do omáčky. Varte ďalších 5 minút a potom odstavte. Príprava ryže: Cesnak osmažte na troške olivového oleja (2 pL), pridajte umytú a odkvapkanú ryžu a osoľte. Chvíľu poduste a pridajte horúcu vodu (500 ml). Varte 10 minút na miernom ohni, kým sa neodparí voda a potom odstavte. Podávajte tuniaka s karí omáčkou a ryžou, nakrájanou jarnou cibuľkou a arašidmi.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
12 g
AT Jazmínová ryža 1 000 g
250 g
Paradajkový pretlak 200 g
12 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
5 g
Cibuľka jarná
30 g
Olivový olej
25 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Arašidy nesolené
50 g
Kari
5 g
Kurkuma mletá
5 g
Tuniak vo vlastnej šťave 200 g
200 g