Kategórie receptov
Vianocne rybie guľky
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Umyté rybie filé pomelieme na mäsovom mlynčeku. Slaninu pokrájame na drobné štvorčeky, cibuľu nadrobno a oboje zmiešame s pomletým filé. Žemle namočíme, o chvíľu dobre vyžmýkame, roztlačíme a spolu s rozšľahanými vajcami (2 ks) pridáme k rybej zmesi, ochutíme muškátovým orieškom, citrónovou šťavou (2 PL) a soľou. Zo zmesi formujeme guľky, asi 10 minút varíme v slanej vode. Potom ich polejeme omáčkou, ktorú pripravíme nasledovne: Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju smotanou, rozmiešame a osolíme. Rajčiny sparíme, ošúpeme, pokrájame na kúsky a vložíme do omáčky. Omáčku chvíľu povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
20 g
Váhalova slanina
75 g
Cibuľa voľná
60 g
Paradajky
100 g
Citróny
20 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Olivový olej
15 g
Vajcia
100 g
Petržlenová vňať
4 g
Filé rybie
500 g
Jedlá soľ
4 g
BaguetteClassic BIO 360 g
360 g