Kategórie receptov
Babičkin tuniakový šalát
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tuniaka scedíme a olivový olej odložíme bokom. 4 stredné zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a roztlačíme vidličkou v čistej miske. Osolíme a pridáme trošku olivového oleja, aby bol šalát šťavnatejší. Olúpané 2 stredné mrkvy varíme v druhom hrnci asi 10 minút. 2 vajíčka varíme asi 9 minút. Uvarenú mrkvu, vajíčka a 4 nakladané uhorky nakrájame na drobné kúsky. Pridáme zemiaky, scedeného tuniaka, majonézu a všetko dobre premiešame. Pokiaľ treba, dochutíme soľou a čiernym korením. Šalát zakryjeme potravinárskou fóliou, aby neosychal, a uložíme do chladničky.
Vytlačiť recept (PDF)
Vegan Mayo 250 g
40 g
Zemiaky
120 g
Mrkva
80 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Kyslé uhorky
40 g
Tuniak v olivovom oleji 240 g (3x80 g)
160 g