Kategórie receptov
Grécky šalát
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na spodok šalátovej misy uložíme miešaný šalát. Uhorku očistíme, pozdĺž prekrojíme a nakrájame na polmesiačiky. Paradajky umyjeme a nakrájame na veľké mesiačiky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a potom nakrájame na tenké plátky. Jemne ju nasolíme a necháme pár minút postáť. Zostane pekne chrumkavá. Olivy scedíme od prebytočného nálevu. Všetku zeleninu pridáme do misy so šalátom a jemne premiešame. Na vrch poukladáme kúsky gréckeho syra. Tesne pred podávaním pridáme olivový olej, sušené oregano a podľa chuti ešte môžeme osoliť.
Vytlačiť recept (PDF)Balsýr 200 g
100 g
Cibuľa voľná
40 g
Uhorka hadovka
120 g
Paprika červená
100 g
Paprika zelená
100 g
Paradajky
150 g
Šalát hlávkový
80 g
Citróny
50 g
Olivový olej
20 g
Olivy zelené
50 g
Mleté čierne korenie
1 g
Petržlenová vňať
2 g
Provensálske byliny
2 g
Oregáno drvené
10 g