Kategórie receptov
Rýchly zeleninový šalát s tuniakom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Listy šalátu umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Paradajky (cherry) nakrájame na polky, retkvičky (zväzok) na mesiačiky, cibuľku (zväzok) pozdĺžne. Do šalátovej misy postupne ukladáme pripravenú zeleninu. Z tuniaka odstránime prebytočnú tekutinu a ukladáme ho po častiach navrch zeleniny. Môžeme pridať niekoľko kvapiek olivového oleja a podľa chuti soľ a korenie. Jemne premiešame a môžeme ihneď podávať. Vynikajúco chutí s čerstvým celozrnným pečivom.
Vytlačiť recept (PDF)Paradajky
150 g
Reďkovky
150 g
Šalát hlávkový
100 g
Citróny
10 g
Cibuľka jarná
40 g
Olivový olej
5 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tuniak vo vlastnej šťave 240 g (3x80 g)
160 g