Kategórie receptov
Šalát s balkánskym syrom a hruškou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, okoreníme, osmažíme na panvici s olejom. Balzamikový ocot a šalotku zmiešame v stredne veľkej mise. Potom primiešame 6 lyžíc olivového oleja a dochutíme soľou a čiernym korením. Do veľkej misy dáme čerstvé špenátové listy, kuracie mäso, syr, hrušky a prelejeme dresingom. Šalát rozdelíme na štyri taniere a jednotlivé porcie posypeme nasucho opraženými mandľami.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
250 g
Cibuľa voľná
50 g
Hrušky zelené
120 g
Kuracie mäso
250 g
Olivový olej
60 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
3 g
Špenátové listy
300 g
Korenie na kurča
6 g
Ocot Balsamico
60 g
Mandle jadrá
80 g