Kategórie receptov
Šalát z ryže a pečených paradajok
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V hrnci zohrejte cukor, saké (alebo víno), sóju a najemno nakrájaný cesnak (strúčik). Keď sa cukor roztopí, odstavte nechajte odpočívať minimálne dve hodiny. Potom sceďte. Paradajky blanšírujte, ošúpte a nakrájajte na štvrtiny. Pridajte do marinády a nechajte marinovať ďalšie dve hodin. Potom pečte 10 minút pri teplote 250 ºC na plechu s mriežkou a potom odložte. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Mrkvu a špargľu (4 stonk) nakrájajte na tenké plátky a vo vriacej osolenej vode varte 1 minútu. Potom ich vyberte a prepláchnite studenou vodou. Mrkvu a fenikel (1 stonka) nakrájajte na pásiky a pridajte olivový olej (8 PL) a sójovú omáčku (3 PL). Zmiešajte s ryžou a pridajte pečené paradajky. Ozdobte čerstvým koriandrom.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
200 g
Mrkva
50 g
Špargľa zelený
50 g
Paradajky
800 g
Cesnak
3 g
Pažítka
3 g
Limetky
20 g
Olivový olej
100 g
Cukor kryštál
30 g
Sójová omáčka
40 g
Koriander čerstvý
1 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
800 g