Kategórie receptov
Šošovicový šalát s jablkami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
49 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu namočíme na 2 hodiny do studenej vody a následne v novej vode uvaríme domäkka. Pridáme Podravku a krátko povaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Jablká nakrájame aj so šupkou na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou a dobre premiešame. Pridáme šošovicu a jarnú cibuľku. Premiešame s majonézou, kyslou smotanou a kremžskou horčicou. Podľa potreby ochutíme soľou a čiernym korením.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica Kremžská 550 g
10 g
Vegan Mayo 250 g
60 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
100 g
Citróny
10 g
Cibuľka jarná
80 g
Jablká červená
200 g
Mleté čierne korenie
2 g
Provensálske byliny
3 g
Šošovka
250 g