Kategórie receptov
Šošovicový šalát s paprikami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu (červená) vopred uvaríme a necháme vychladnúť alebo použijeme šošovicu z plechovky, ktorú necháme odkvapkať.
Papriky nakrájame na kocky, cherry paradajky na polovice, pridáme šošovicu, červenú cibuľu a rukolu a premiešame.
Nakoniec prelejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií (olej, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžičku nakrájanej červenej cibule, 1 lyžicu horčice, 1 lyžička byliniek alebo šalátové korenie).
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica Plnotučná 550 g
10 g
Cibuľa voľná
50 g
Paprika červená
60 g
Paprika zelená
60 g
Paradajky
100 g
Citróny
20 g
Rukola praná
80 g
Olivový olej
50 g
Provensálske byliny
4 g