Kategórie receptov
Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme „al dente“ v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Polejeme extra panenským olivovým olejom, aby sa nezlepili. Do misky nalejeme olivový olej z tuniaka a premiešame s nakrájanými cherry paradajkami. Ochutíme a pridáme 12 lístkov čerstvej bazalky. Dobre premiešame. Nakoniec pridáme cestoviny, nakrájané čierne olivy, tuniaka a mozzarrelu. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky na 30 minút. Pred servírovaním ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajky
250 g
Bazalka čerstvá
8 g
Olivový olej
10 g
Olivy zelené
40 g
Mleté čierne korenie
4 g
Kukuričné cestoviny - vretena 500 g
200 g
Tuniak v olivovom oleji 240 g (3x80 g)
200 g
Mozzarella
200 g