Kategórie receptov
Teplý kuskusový šalát s pečenou tekvicou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Predhrejeme rúru na 180 °C.
Tekvicu hokkaido a cibuľu nakrájame na mesiačiky, potrieme olejom a dáme na dvadsať minút piecť do rúry. Kuskus pripravíme podľa návodu. Ešte za tepla premiešame upečenú zeleninu s kuskusom, fazuľou, z ktorej sme zliali šťavu, a dresingom, ktorý získame dôkladným prešľahaním všetkých surovín (2 lyžice oleja, 1 lyžička hrubozrnnej horčice, 1 lyžica medu a 2 lyžice citrónovej šťavy). Nakoniec pridáme rukolu alebo valeriánku, posypeme nadrobeným balkánskym syrom a tekvicovými semienkami opraženými nasucho na panvici.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica francúzska 450 g
5 g
Balsýr 200 g
100 g
Cibuľa voľná
60 g
Tekvica Hokkaido
400 g
Citróny
20 g
Rukola praná
80 g
Olivový olej
30 g
Med včelí kvetový
10 g
Kuskus
150 g