Teplý zemiakový šalát s hubami a tvarôžkami
Postup prípravy
Zemiaky dobre očistíme a aj so šupkou ich uvaríme v osolenej vode tak, aby zostali trochu pevnejšie, teda nerozvarené, pretože ich budeme ešte opekať. Necháme vychladnúť a ak je treba, prekrojíme na menšie kusy. Huby (hríby, šampiňóny, portobello alebo hliva ustricová) očistíme a nakrájame na kúsky. Jarnú cibuľku (1 zväzok) nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme zemiaky do zlatista. Potom ich preložíme do misy a na panvici opečieme huby. Ak bude treba, použijeme trochu oleja navyše. Ako náhle huby zmäknú, pridáme k nim nakrájanú jarnú cibuľku a ešte chvíľku opečieme. Ku koncu pečenia pridáme tvarôžky a nakrájané hrušky (2 ks). Už len krátko zohrejeme, pretože pri dlhom opekaní, by sa hrušky začali rozpadať. Opečenú hubovú zmes pridáme do misy k zemiakom, pokvapkáme octom (jablčného) a premiešame. Na tanieri každú porciu doplníme listami poľníka alebo rukoly a ešte teplé podávame.
Vytlačiť recept (PDF)