Kategórie receptov
Tuniakový šalát Mojete Murciano
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľku nakrájame na plátky a namočíme do misky so studenou vodou. 2 vajcia varíme 8 minút vo vriacej vode. Necháme vychladnúť a olúpeme. Lúpané paradajky scedíme, nakrájame a dáme do šalátovej misy. Ochutíme olivovým olejom, olejom z tuniaka a soľou. Pridáme tuniaka, odkvapkanú jarnú cibuľku a olivy (10 olív čiernych a 10 olív zelených). Premiešame a pridáme na štvrtiny nakrájané vajcia. Odložíme do chladničky, aby sa premiešali chute. Potom podávame s pečivom.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľka jarná
40 g
Olivový olej
20 g
Olivy zelené
40 g
Vajcia
100 g
Krájané paradajky
1000 g
Tuniak v olivovom oleji 240 g (3x80 g)
240 g