Kategórie receptov
Banánové kokosky bez lepku
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
45 minut

Postup prípravy
V miske si roztlačíme banán, pridáme zmäknuté maslo a dobre premiešame. Do rozmiešanej zmesi pridáme múku, kokos, med a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca hodinu odležať v chladničke. Po odležaní cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 milimetrov. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého kolieska urobíme v strede prstom jamku, do ktorej lyžičkou nanášame domáci lekvár. Pečieme pri 200 stupňoch cca 10 – 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
200 g
Banán
100 g
Kokos strúhaný
100 g
Med včelí kvetový
40 g
Maslo
120 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g