Kategórie receptov
Bezlepková vianočka
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilkový cukor a pomocou kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme kysnúť cca 30 minút. Rozdelíme na 3 časti, každú časť rozvaľkáme na dĺžku a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30 – 45 minút dokysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200 °C, následne teplotu znížime na 180 °C a 20 minút dopečieme.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
20 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
BAKERY MIX LIANA - bezlepková zmes na kysnuté cesto 1000 g
350 g
Cukor kryštál
80 g
Hrozienka
50 g
Maslo
70 g
Žítok
56 g
Vanilkový cukor
20 g
Citrónová kôra
4 g
Mandle jadrá
50 g