Bezlepková žemľovka
Postup prípravy
V miske si vidličkou rozmiešame mlieko s dvomi žĺtkami a vanilínovým cukrom. Na maslom vymastený plech s rozmerom cca 28x18cm ukladáme spodnú vrstvu chleba, ktorý sme z oboch strán krátko namočili v rozmiešanej zmesi. V inej miske si zmiešame tvaroh s jedným žĺtkom, medom a citrónovou šťavou a nanesieme rovnomerne na chlieb. Ošúpané a nastrúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom a nanesieme na tvaroh. Nakoniec na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu namočeného chleba, na ktorý nanesieme trochu masla. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C cca 25 minút. Medzitým si z troch bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Po 25 minútach pečenia sneh natrieme na žemľovku a ešte 5 minút dopečieme do zlatista. Hotovú žemľovku necháme mierne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)