Kategórie receptov
Bezlepkové fánky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
61 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Všetky prísady spolu vymiesime na vláčne cesto (250 g múky, 250 g hrudkovitého tvarohu, 30 ml vlažného mlieka, 30 g masla, 1 ČL sódy, trocha citrónovej kôry), 2 ČL rumu pridávame nakoniec, asi uprostred miesenia. Necháme 5 minút odležať, a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm. Radielkom krájame na obdĺžniky veľkosti asi 4×3 cm, potom do každého obĺžnika šikmo stredom urobíme jeden alebo dva pásiky. Vysmážame v hlbšej panvici alebo hrnci na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista. Necháme osušiť od oleja na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre. Podávame s roztopenou čokoládou alebo lekvárom.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
30 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Horká čokoláda 70% 80 g
100 g
Cukor múčka
100 g
Olej slnečnicový
10 g
Maslo
30 g
Citrónová kôra
2 g