Kategórie receptov
Bezlepkové krupicové guľky s pohánkou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
78 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Krupicu nasypeme do hrnca a zalejeme mliekom. Za stáleho miešania varíme, až kým sa nám nevytvorí hustá kaša. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom do kaše vmiešame vajce, cukor, štipku soli a pohánkovú múku, prípadne aj škoricu. Vypracujeme hladké cesto. Do misky nasypeme krupicu (cesto je lepkavé, krupica zabráni tomu, aby sa nám lepilo na ruky). Lyžicou odoberáme z cesta väčšie kúsky a obalíme ich krupicou. Do každého kúska vtlačíme veľkú vykôstkované čerešňa, zabalíme a vytvarujeme guľku. Guľky varíme vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode asi 7 minút. Potom ich vyberieme sitkom alebo dierovanou varechou. Podávame posypané tvarohom, nasekanými orechami a cukrom a poliate rozpusteným maslom.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
150 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
400 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Čerešne
100 g
Vlašské orechy jadrá
30 g
Cukor múčka
40 g
Cukor kryštál
20 g
Vajcia
50 g
Maslo
40 g
Škorica mletá
3 g
Pohánková múka hladká 500 g
100 g